Bästa fikat i Småland

Nej men se god morgon på er alla underbara läsare och välkomna till min “café och konditoriblogg” där jag allt som oftast berättar för er om olika saker som är relaterade till fika och kaffebröd. Nu är ju detta med bakning, kaffebröd och tillhörande gott kaffe, gärna både påtår och tretår ett favoritämne, så det är därför jag har en egen blogg om just det här. Ni trogna följare har fått följa med mig på en välsmakande resa som tagit er med till olika konditorier och bagerier. Jag besökte ett konditori i Hulstfred som heter Vimmerby Bageri & Konditori för femtioelfte gången i ordningen. Ett härligt och trevligt konditori och bageri och med en service i småländsk världsklass. Jag har fikat där ett antal gånger och alltid varit lika nöjd och belåten efter att ha avnjutit bakelser, kakor eller wienerbröd eller någonting annat där. Nåväl, de senaste veckorna har jag gjort lite olika utflykter för att prova några olika andra caféer här i vårt vackra och djupa Småland. Men vet ni vad, även om flera andra caféer också varit bra, så har ingen av dem varit lika bra som just Vimmerby Bageri & Konditori. Är man dessutom extra förtjust i att få avnjuta dessa sötsaker i en vacker och inbjudande miljö där man gärna blir sittande i timmatal, så är verkligen Vimmerby Bageri & Konditori det rätta stället. Hit borde ni gå ni också, ni som vill fika eller köpa bakverk i Vimmerby, Hultsfred eller Västervik. 

 

Vill ni veta mer om Vimmerby Bageri & Konditori så tycker jag förstås att ni ska gå dit. Det saknas nämligen ord för att i en text beskriva detta ställe. Här krävs det att man tar gommen till hjälp och “smakar av”. Med dessa orden käraste vänner tänker jag mig att avrunda bloggen för idag. Nästa vecka får ni mitt recept på mina semlor. Det är ju den säsongen nu!